perbadanan

Pengambilan pelbagai jawatan di Perbadanan Setiausaha Kerajaan Negeri: Gaji RM1,622 – RM5,986

Bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan, sukacita dimaklumkan bahawa Perbadanan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak kini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berdedikasi untuk mengisi pelbagai jawatan kosong yang ditawarkan.

Calon hendaklah membuat permohonan berdasarkan maklumat dan kelayakan yang ditetapkan. Berikut adalah maklumat terperinci bagi mana-mana calon yang berminat untuk memohon jawatan – jawatan yang ditawarkan.

Jawatan Kosong Perbadanan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

 1. EKSEKUTIF – UNDANG-UNDANG
  • Gaji: RM1,862 – RM5,958
  • Kadar Elaun: RM860
 2. EKSEKUTIF HARTANAH
  • Gaji: RM1,622 – RM5,986
  • Kadar Elaun: RM860

Syarat-syarat Kelayakan

 • Pemohon merupakan warganegara Malaysia;
 • Berumur 18 tahun dan ke atas pada tarikh tutup hebahan kekosongan jawatan;
 • Syarat-syarat kelayakan lebih khusus dan teliti hendaklah dilihat di hebahan rasmi kekosongan jawatan;

SERTAI SALURAN TELEGRAM: https://t.me/jawatankerja

Cara Memohon

Kepada calon-calon yang berminat dengan jawatan-jawatan yang ditawarkan, permohonan boleh dibuat dengan mengemukakan permohonan seperti mana yang ditetapkan di pengumuman rasmi kekosongan jawatan.

Permohonan bagi jawatan ini boleh dibuat dengan mengisi Borang Permohonan Jawatan secara lengkap dan dilampirkan bersama salinan-salinan dokumen seperti Resume; Kad Pengenalan; Sijil Kelahiran; Sijil Pelajaran Malaysia; Sijil Pengajian Tinggi dan lain-lain.

Ia seterusnya perlu dihantar ke alamat:

Perbadanan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (SSI), Menara SSI, E-10-2, Tingkat 10, SOHO Ipoh 2, Jalan Sultan Idris Shah, 30000 Ipoh, Perak Darul Ridzuan.

Hanya calon yang menepati syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan dan melepasi tapisan sahaja yang akan dimaklumkan untuk menghadiri temuduga oleh pihak majikan.

Tarikh tutup permohonan pada 17 MAC 2023 (JUMAAT), 12 TENGAH HARI.

Maklumat lebih terperinci (rasmi) berkenaan kekosongan boleh dilihat DI SINI dan borang permohonan boleh didapati DI SINI.

Related Posts