Jawatan Terkini Pembantu Penguat Kuasa JPJ Gred KP19 – Gaji Permulaan RM1,360.00

Maklumat Jabatan dan Jawatan adalah seperti yang dilampirkan dibawah. Sila baca dengan teliti segala syarat yang diperlukan. Permohonan perlu dibuat pada pautan yang disediakan.

Tentang Kementerian Kesihatan Malaysia

JPJ merupakan jabatan kerajaan yang ditubuhkan oleh kerajaan Malaysia di bawah Kementerian Pengangkutan Malaysia. Antara fungsi JPJ ialah mengeluarkan nombor plat kenderaan Malaysia, mengeluarkan lesen memandu, menguatkuasa dan mentadbir undang-undang jalan raya.

Lokasi Jabatan

Aras 1-5, Blok D4, Kompleks D, di Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan di Putrajaya.

MAKLUMAT JAWATAN

Nama Jawatan : Pembantu Penguat Kuasa Gred KP19

Gaji Yang Ditawarkan : 

  1. Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan pada Gred KP19: RM1,360.00); atau
  2. SPM atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan pada Gred KP19: RM1,416.40); atau
  3. SPM atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta SKM Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan pada Gred KP19: RM1,472.80)

Permohonan hendaklah dibuat pada pautan berikut : klik disini

Tarikh Tutup Permohonan:

12 Disember 2021

Related Posts