Permohonan Jawatan Terkini Eksekutif Pentadbiran Sepenuh Masa ~ Terbuka Kepada Graduan

Pelabuhan Tanjung Pelepas Sdn Bhd (PTP) adalah pelabuhan transshipment utama di Malaysia, dilengkapi dengan kemudahan canggih, peralatan dan sistem teknologi maklumat yang menggabungkan semua pengguna pelabuhan.

Pelabuhan ini memberikan perkhidmatan yang boleh dipercayai, cekap dan maju ke talian penghantaran utama dan pengendali kotak, yang menyediakan pengirim di Malaysia dan luar negara sambungan yang luas ke pasaran global.

Pihak PTP mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan komited untuk memohon jawatan seperti berikut:

Jawatan yang ditawarkan

Eksekutif Pentadbiran ( Administration Executive)

Deskripsi Kerja

 • Menyusun dan menyelenggarakan jadual Ketua Jabatan dan membantu mereka dengan melakukan pelbagai tugas pentadbiran.
 • Untuk menyumbang kepada kecekapan perniagaan secara keseluruhan dengan memastikan semua tugas pentadbiran yang ditugaskan dilaksanakan tepat pada masanya dan cekap. Oleh itu, perlu memahami sepenuhnya keperluan jabatan untuk mencapai objektif jabatan.
 • Bertindak sebagai maklumat dan titik rujukan untuk HOD / HOS dan kakitangan lain di mana-mana, menjelaskan amalan dan keputusan masa lalu, mengesahkan keperluan organisasi / jabatan lain dan mengambil dokumentasi yang berkaitan.
 • Individu yang berpengalaman dan berfikiran maju yang ingin bekerja sebagai wakil pentadbiran jabatan
 • Memastikan semua rekod pentadbiran terkini
 • Bertanggungjawab untuk membuat laporan lebih masa untuk pembayaran lebih masa yang tepat dan betul dan mengemas kini laporan lembaran waktu kehadiran bulanan termasuk cuti tahunan, cuti perubatan, cuti untuk jabatan
 • Membantu Ketua Jabatan dalam mengatur perjalanan termasuk membuat tempahan tiket penerbangan dan penginapan untuk perjalanan perniagaan, memantau cuti tahunannya, cuti perubatan, tuntutan perjalanan perniagaan, tuntutan kesejahteraan kakitangan, tuntutan perubatan, tuntutan hiburan dll.
 • Menyimpan rekod kakitangan dan jabatan; iaitu wang / perbelanjaan, ketersediaan pengurusan, penyenaraian aset jabatan

Syarat Kelayakan

 • Ijazah / Ijazah Profesional yang baik dari IPTA / IPTS yang diiktiraf
 • Sijil di Chartered Institute of Procurement & Supply (CIPS) adalah kelebihan tambahan
 • Sijil di Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT) adalah kelebihan tambahan
 • Sebaiknya minimum 2 tahun pengalaman kerja yang berkaitan
 • Pengetahuan yang sangat baik mengenai Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Access, Power Point dan Microsoft Outlook
 • Mampu menangani urusan pentadbiran dan menjalankan tugas kesetiausahaan
 • Latarbelakang Asas Kewangan / Perakaunan atau pengalaman bekerja akan menjadi kelebihan

Cara Memohon

Bagi calon yang berminat, permohonan boleh dilakukan di Linkedin Port Of Tanjung Pelepas. Klik di pautan berikut: https://www.linkedin.com/jobs/view/2612648959?showGuestApplyModal=true

Cara Memohon Pekerjaan Di Linkedin

Jika anda menemui pekerjaan yang anda minati semasa anda mencari pekerjaan, anda boleh memohon pekerjaan berkenaan dengan mudah di LinkedIn. Berdasarkan apa yang pemapar pekerjaan dipilih, anda akan melihat butang Permohonan Mudah /Guna Sekarang atau Gunakan.

Nota: Jika anda melihat butang Gunakan dan Permohonan Mudah bukannya butang /Mohon Sekarang, anda akan dihalakan ke tapak web syarikat itu papan pekerjaan atau untuk meneruskan proses permohonan.

Setelah anda memohon pekerjaan, anda tidak boleh menarik balik atau mengubah suai permohonan anda yang diserahkan melalui LinkedIn. Anda perlu menghubungi pemapar pekerjaan melalui InMail secara terus.

Untuk memohon pekerjaan di LinkedIn menggunakan Permohonan Mudah:

 1. Klik pada nama jawatan untuk melihat butiran.
 2. Klik Permohonan Mudah butang /Guna Sekarang di bahagian atas.
 3. Masukkan maklumat yang diperlukan dalam skrin popup.
 4. Klik Semak untuk menyemak permohonan.
 5. Klik Kemukakan permohonan.

Related Posts