Isu Ketegangan Palestin – Israel: Rating Facebook di Playstore & App Store Jatuh Mendadak

Dipercayai mempunyai kaitan dengan isu ketegangan antara Palestin dan negera haram Israel, ‘rating’ platform media sosial paling popular di dunia Facebook dilaporkan jatuh mendadak di Google Playstore dan Apple Store.

Memetik laporan media, platform media sosial berkenaan hanya menerima rating sebanyak 2.3 di Google Playstore dan 1.5 bintang di Apple Store.

Menurut Being Guru, sejak kebelakangan ini banyak akaun dilaporkan telah digantung boleh pihak Facebook dan dilarang penggunaannya kerana bersuara lantang berkenana isu ketegangan berkenaan.

Tambahnya lagi, ia turut berlaku selepas pengguna Facebook secara beramai-ramai memberi satu bintang pada aplikasi berkenaan sehingga menyebabkan penurunan rating yang ketara.

Dalam masa sama, walaupun penggantungan akaun turut berlaku di Instagram, tetapi platform media sosial berkenaan masih belum mengalami penurunan rating setakat ini.

…..

Banyak lagi maklumat & jawatan kosong terkini di Channel Telegram Jawatan Kerja ==> https://t.me/jawatankerja

Mohon share di group-group, serta saudara mara, rakan-rakan dan jiran tetangga yang sedang mencari pekerjaan. #kitabantukita

Related Posts