Permohonan Beberapa Jawatan Dibuka di Permodalan Nasional Berhad (PNB): Kelayakan dari Ijazah Sarjana Muda

PERMODALAN NASIONAL BERHAD (PNB) ditubuhkan sebagai instrumen Dasar Ekonomi Baru (DEB) negara pada 17 Mac 1978. Sepanjang perjalanannya, PNB telah berkembang menjadi sebuah syarikat pengurusan dana terbesar di negara ini dengan aset di bawah pengurusan (AUM) sebanyak RM312 bilion (pada 31 Disember 2019).

Portfolio PNB merangkumi pelaburan-pelaburan strategik di syarikat korporat terkemuka Malaysia, ekuiti global, pelaburan persendirian dan hartanah. Misi utama PNB adalah bagi mempertingkatkan kekayaan ekonomi komuniti Bumiputera dan seluruh rakyat Malaysia, demi kemakmuran negara. Ia juga sentiasa mengambil pendekatan berhemah dan tidak akan berkompromi sama sekali dalam perihal integriti, demi memenuhi amanah pemegang unitnya.

Selaras dengan peranan dan tugasnya itu, PNB kini mempelawa Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berminat untuk mengisi kekosongan jawatan yang dibuka.

Jawatan-jawatan & syarat-syarat kelayakan

Pengurus / Penolong Naib Presiden (Ketua Pasukan) – Unit Pelaburan

 • Pemohon mesti mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda dalam apa-apa disiplin.
 • Pemohon dengan kelayakan MBA dan / atau profesional seperti CFA, ACCA, ICAEW atau kelayakan lain yang berkaitan akan mempunyai kelebihan tambahan.
 • Minat yang kuat terhadap harta tanah dengan pengalaman kerja minimum enam (6) tahun dalam pelaburan dan / atau persekitaran harta tanah atau bidang yang berkaitan.
 • Kemahiran analitikal dan teknikal yang kuat.
 • Mahir dalam Microsoft Excel dan PowerPoint, dengan pengalaman dalam pemodelan kewangan, penyediaan persembahan dan pengurusan transaksi.
 • Penguasaan bahasa Inggeris lisan dan tulisan yang baik, dengan kemampuan untuk berinteraksi dengan penasihat luaran dan rakan sebaya dengan berkesan.
 • Memiliki kemahiran kerja berpasukan yang baik, dapat mengambil inisiatif dan bekerja dalam persekitaran yang dinamik serta sikap profesional dan positif.
 • Mampu melakukan perjalanan, tertakluk kepada sekatan perjalanan yang berlaku.

Associate (Pengurusan Perkhidmatan IT)

 • Memiliki sekurangnya Ijazah Sarjana Muda, Diploma Pascasiswazah, Ijazah Profesional dalam bidang berkaitan.
 • Bertindak sebagai Penghubung dengan vendor luaran, Jabatan Undang-Undang dan Jabatan Setiausaha Syarikat dalam memberikan perkhidmatan untuk Pengurusan Kontrak dan Perjanjian IT dan Perjanjian Perundingan Sumber IT termasuk Penyataan Kerja / Perjanjian Tanpa Pendedahan.
 • Mengurus dan memantau semua kontrak dan perjanjian IT yang dimiliki oleh PNB Group dengan semua vendor IT.
 • Kaji semula terma dan syarat perjanjian dengan pasukan sokongan IT yang bertanggungjawab terhadap projek dan / atau perkhidmatan.

Cara permohonan:

Iklan penuh kekosongan jawatan boleh didapati DI SINI. Permohonan jawatan pula hendaklah dibuat secara atas talian di LAMAN INI dengan mendaftar dahulu di laman berkenaan.

Pemohon juga dikehendaki mengisi maklumat diri dan pendidikan yang tepat. Kegagalan berbuat demikian boleh membuatkan permohonan dibatalkan. Hanya permohonan yang melepasi tapisan sahaja yang akan dipanggil untuk menghadiri temu duga.

…..

Banyak lagi jawatan kosong terkini di Channel Telegram Jawatan Kerja ==> https://t.me/jawatankerja

Mohon share di group-group, serta saudara mara, rakan-rakan dan jiran tetangga yang sedang mencari pekerjaan. #kitabantukita

Related Posts