Dua bodyguard dipukul teruk oleh majikan kerana berpuasa. Ini cerita penuhnya

Pada hari Selasa, dua pengawal dipercayai telah dipukul dengan teruknya dan menerima ugutan bunuh dari majikan mereka hanya kerana berpuasa pada bulan Ramadhan.

Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah, Ketua Polis Daerah Dang Wangi, berkata kejadian bermula kira-kira pukul 10 malam di sebuah kondominium di Jalan Pinang, ibu negara.

Menurut siasatan awal, kedua-dua mangsa bekerja di sebuah firma keselamatan dan ditugaskan sebagai pengawal suspek berusia 43 tahun.

Semasa mereka berada di kondominium, majikan suspek  telah bertanya adakah mereka berpuasa ketika hari kejadian. Suspek memarahi dan menampar kepala mangsa setelah mengetahui mereka sedang berpuasa.

Terus dipukul apabila berada di rumah majikan

Mangsa kemudian mengikuti suspek ke rumahnya di Batu Nilam, Klang, di mana mereka berdua dipukul dengan rotan dan sepucuk pistol ke arah mereka.

Mohamad Zainal terus mengatakan bahawa kedua-dua mangsa mengalami lebam dan darah beku di bahagian belakang badan mereka akibat kejadian itu.

Akibatnya mangsa dan rakannya dirawat di Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang, suspek telah ditahan oleh polis untuk siasatan dan tindakan selanjutnya.

Beliau mengesahkan bahawa kes itu disiasat di bawah Seksyen 323 dan 506 Kanun Keseksaan, semuanya, kerana sengaja dibuat dan ugutan jenayah.

Sumber: Astro Awani

_____

Banyak lagi jawatan kosong terkini di Channel Telegram Jawatan Kerja ==> https://t.me/jawatankerja

Mohon share di group-group, serta saudara mara, rakan-rakan dan jiran tetangga yang sedang mencari pekerjaan. #kitabantukita

Related Posts