Jawatan Kosong Jurutera Projek LEDtronics Sdn. Bhd.

Ditubuhkan pada tahun 1997 dan dikendalikan oleh sekumpulan profesional berkemahiran tinggi, LEDtronics memulakan operasi pembuatan pertama pada tahun 1998 sebagai JV dan Rakan Teknologi Daktronics Inc, Amerika Syarikat, yang melayani pasaran Asia Tenggara. Sejak itu, LEDtronics telah menghasilkan dan memasang ribuan paparan LED untuk beratus-ratus pelanggan di seluruh rantau Asia Tenggara.

Dengan lebih dari 20 tahun perkongsian teknologi dengan pembekal komponen LED bertaraf dunia, pasukan LEDtronics merangkumi jurutera, pereka, seniman, teknolog, pemasar dan pakar periklanan yang bekerjasama untuk menghasilkan penyelesaian Digital Out-of-Home yang unik yang sesuai untuk pelanggan kami.

Sebagai syarikat pengiklanan DOOH bersepadu, LEDtronics menawarkan penjualan iklan luaran, teknologi kreatif, reka bentuk & pembangunan hingga kejuruteraan. Hampir setiap laman web dalam portfolio kami dibina untuk kualiti dan keperibadiannya yang unik. LEDtronics adalah mengenai kualiti dan bukannya kuantiti.

Kami berusaha untuk mencipta semula aktiviti luar, dengan menyediakan iklan kreatif untuk mempromosikan jenama pelanggan kami kepada khalayak sasaran mereka, sebagai alternatif dan pengganti papan iklan statik konvensional. LEDtronics Sdn. Bhd. mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun untuk memohon jawatan seperti yang berikut:

Jawatan

Jurutera Projek

LEDtronics Sdn Bhd

Petaling Jaya

 • Jurutera Projek yang berorientasikan elektronik yang didorong oleh IT diperlukan untuk pelbagai industri.
 • Bekerjasama dengan pelanggan kami untuk memahami, merancang, mengembangkan cadangan perniagaan menggunakan campuran penyelesaian sistem paparan LED / LCD / OLED yang disesuaikan dan tidak sesuai.
 • Bangun dan kembangkan kepakaran kejuruteraan anda sambil memberikan penyelesaian yang menarik dan mencabar.
 • Bekerjasama dengan Perunding / Pelanggan / Pembekal / Pihak Berkuasa mengenai semua perancangan, penyerahan, kelulusan, kepatuhan dan pelaksanaan projek yang berjaya pada waktunya.
 • Kekalkan dan melebihi sasaran penjualan individu dan kumpulan yang ditetapkan oleh Syarikat.

Kelayakan Akademik

Ijazah Sarjana Muda, Diploma Pascasiswazah, Ijazah Profesional

Syarat Lantikan

 • Ijazah dalam bidang Elektrik / Elektronik / Mekatronik / Kejuruteraan Elektromekanikal / Sains Komputer atau disiplin yang berkaitan.
 • Penguasaan Bahasa Inggeris yang baik dalam bertutur dan menulis. Penguasaan Bahasa Mandarin akan menjadi kelebihan tambahan kerana perlunya berkomunikasi dengan pembekal China.
 • Pengetahuan dalam bidang elektrik / elektronik / mekanikal / struktur, MS Office, AutoCAD / Solidworks.
 • Kemahiran analitik, persembahan dan komunikasi yang baik.
 • Mempunyai pengalaman projek / penjualan sebelumnya dengan produk teknikal.
 • Inisiatif diri, teratur, berdasarkan hasil, keinginan kuat untuk berjaya dan dapat menyumbang sebagai pemain pasukan.

Cara Mohon

Mengisi borang permohonan atas talian dengan lengkap. Borang boleh diisi di link yang di sediakan di sini ===> Jawatan Kosong Jurutera Projek LEDtronics Sdn. Bhd.

Related Posts