Jawatan Kosong Solmax Tongod Bioenergy Sdn Bhd – Jurutera Kimia

Solmax adalah penyedia penyelesaian persekitaran global dengan ibu pejabatnya di Kanada. Sejajar dengan misi Solmax “Lindungi, Buat dan Optimumkan”, Solmax BioEnergy memberi tumpuan untuk melindungi alam sekitar sambil menghasilkan tenaga yang boleh diperbaharui dari sisa organik. Memanfaatkan pengalaman 35 tahun syarikat induknya dalam perlindungan alam sekitar, Solmax BioEnergy meletakkan kepakarannya untuk mengubah sampah menjadi tenaga.

Bersama dengan unit saudaranya yang telah berinovasi dalam industri ini dengan memperkenalkan geomembran BioCoverPro untuk mengandungi biogas yang dihasilkan dari air sisa industri pertanian, Solmax BioEnergy menawarkan kepakaran teknikal yang hebat, kedudukan kewangan yang kukuh dan semangat inovatif kepada industri tenaga boleh diperbaharui.

Jawatan:

Jurutera Kimia

Syarat kelayakan:

 1. Calon mesti memiliki sekurang-kurangnya ijazah sarjana muda dalam Kejuruteraan Kimia, Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Elektrik, atau Kejuruteraan Awam, atau yang setaraf dengannya
 2. Mahir dalam MS Office (Word, Excel, Power Point dan Outlook)
 3. Bahasa yang diperlukan: Fasih bertutur & bertutur dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris
 4. Bersedia menghadapi cabaran dan melakukan pelbagai tugas

Bidang tugas:

 1. Membantu Pengurus Projek dalam menguruskan perancangan, pelaksanaan, jadual, kos, pemasangan, pengujian dan pentauliahan projek.
 2. Pemantauan dan koordinasi tapak projek dengan pelanggan, pembekal / kontraktor, dan personel laman web lain.
 3. Lakukan kerja R&D dengan pasukan untuk nilai tambah, pengembangan produk & sistem dan pengurangan kos.
 4. Berhubung dengan pihak berkuasa untuk mendapatkan lesen, izin dan kelulusan.
 5. Berkomunikasi dan membina hubungan baik dengan Pelanggan dan Vendor yang berpotensi.
 6. Kerja pentadbiran pejabat asas
 7. Tugas lain seperti yang ditetapkan.

Cara permohonan:

Permohonan dan maklumat lanjut jawatan boleh didapati di laman ini atau klik sini. Pemohonan mestilah memenuhi ketetapan kelayakan, sebelum dipanggil temuduga. Hanya calon yang menepati kelayakan akan dipanggil untuk temuduga.

Related Posts