Jawatan Kosong KSB Malaysia Pumps & Valves Sdn Bhd – Jurutera Projek & Aplikasi

Ditubuhkan pada tahun 1995, KSB Malaysia kini memiliki 35 pekerja dan dengan peningkatan kegiatan perniagaan yang diharapkan, tenaga kerja tambahan akan ditambah dan premis pejabat / gudang lebih besar dicari. Pada bulan Mac 2016, KSB Malaysia berpindah ke premisnya sekarang. Ini termasuk kemudahan gudang yang menyimpan pam dan injap untuk diedarkan ke pasaran domestik dan eksport. Pembaikan bengkel dan pembaikan di tempat juga merupakan salah satu perniagaan utama KSB Malaysia.

Jawatan:

Jurutera Projek & Aplikasi

Gaji: RM3,500 – RM4,900

Syarat kelayakan:

 1. Ijazah Kejuruteraan / Diploma Kejuruteraan.
 2. Pengalaman kerja minimum dua (2) tahun dalam industri pam adalah kelebihan tambahan.
 3. Mesti celik dalam menggunakan perisian AUTOCAD.
 4. Mampu bekerja dengan pengawasan minimum dan meneliti pengetahuan produk baru seperti yang diperlukan.
 5. Kerja berpasukan yang kuat, fleksibel dan mampu menampung perubahan keutamaan dan arahan.
 6. Memiliki pengangkutan sendiri dan perjalanan untuk melakukan perjalanan ke dalam dan luar negara seperti yang diperlukan

Bidang tugas:

 1. Mengkaji dan memberikan pengesahan / justifikasi / penyimpangan pada spesifikasi tender dengan berunding dengan pihak atasan.
 2. Pilih pam dan aksesorinya sesuai dengan pertanyaan dan / atau spesifikasi tender dengan berunding dengan pihak atasan.
 3. Hitung harga peralatan yang akan ditawarkan dan berbincang dengan pihak atasan dan / atau penjualan segera mengenai margin kasar yang akan ditawarkan.
 4. Pastikan semua sebut harga disetujui oleh pegawai atasan, bahagian penjualan, kewangan dan / atau pihak pengurusan.
 5. Balas pertanyaan tekno-komersial pelanggan pada sebut harga yang dihantar.
 6. Setelah menerima pesanan; untuk memastikan penyusunan Pesanan Pembelian yang betul bersama dengan pengiraan harga yang diluluskan dan sebut harga kilang / pembekal.
 7. Kemas kini dokumentasi teknikal dan senarai harga dari kilang dan / atau pembekal.
 8. Berkoordinasi dengan kilang dan pembekal KSB untuk peralatan dan / atau aksesori agar pelaksanaan sebut harga, proses pesanan dan pembuatan dibuat tepat pada masanya.
 9. Ikuti secara berkala dengan rakan jualan masing-masing mengenai status projek / sebut harga yang dihantar.
 10. Menghadiri rundingan tekno-komersial dengan pelanggan seperti yang diperlukan dengan / tanpa rakan sekerja penjualan.
 11. Lakukan rundingan tekno-komersial dengan kilang dan / atau pembekal untuk memaksimumkan peluang untuk mendapatkan projek / pesanan.
 12. Untuk dapat mengetengahkan, menganalisis dan menyelesaikan pertanyaan teknikal yang dihadapi semasa rundingan teknikal dengan / tanpa sokongan rakan sekerja atasan dan / atau penjualan segera.
 13. Laksanakan tugas tambahan yang diberikan oleh atasan segera sesuai dengan keperluan organisasi.

Cara permohonan:

Permohonan dan maklumat lanjut jawatan boleh didapati di laman ini atau klik sini. Pemohonan mestilah memenuhi ketetapan kelayakan, sebelum dipanggil temuduga. Hanya calon yang menepati kelayakan akan dipanggil untuk temuduga.

Related Posts