Jawatan Kosong Khind Holdings Berhad – Jurutera Sokongan Teknikal

Khind Holdings Berhad, adalah sekumpulan syarikat yang mapan dengan minat yang pelbagai dalam pembuatan dan pengedaran peralatan dan aksesori audio-visual dan elektrikal jenama KHIND dan MISTRAL yang terkenal di dunia. Kerana komitmennya yang terhadap kualiti, produknya dieksport ke lebih dari 50 buah negara di seluruh dunia. Diterima di peringkat antarabangsa sebagai “Jenama dunia dari Malaysia”, bersedia memainkan peranan yang lebih besar di arena antarabangsa.

Jawatan:

Jurutera Sokongan Teknikal

Selangor

Syarat kelayakan:

 1. Calon mesti memiliki sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda / Diploma Pascasiswazah / Ijazah Profesional dalam Kejuruteraan (Elektrik / Elektronik) atau setaraf.
 2. Kemahiran Berkomunikasi yang baik dalam lisan dan tulisan jelas dan senang difahami dan merangkumi kemahiran mendengar. (Bahasa Inggeris, Bahasa Malaysia)
 3. Sebaiknya minimum 3 – 5 Tahun pengalaman bekerja dalam industri peralatan rumah tangga E&E terutama pada industri perkakas dapur dan barang putih (Peti ais / Pembeku / Mesin Cuci / Aircond).
 4. Pengetahuan dalam ISO 9001 dan standard pengurusan Kualiti lain adalah kelebihan.
 5. Pengetahuan mengenai standard keselamatan dan prestasi peralatan rumah tangga seperti standard IEC dan MS antarabangsa (Malaysian Standard).
 6. Memiliki pengangkutan sendiri dan bersedia melakukan perjalanan ke dalam dan luar negara.
 7. Mampu mengendalikan dan melatih kakitangan teknikal pada alat ujian keselamatan seperti Power Input meter, Hi-pot, Leakage current, Ground Continuity tester, Multi meter, Temperature recorder dan lain-lain.

Bidang tugas:

 1. Pengendalian ujian dan penilaian produk baru pada peralatan rumah tangga E&E.
 2. Mengawasi semua perkara teknikal seperti mengembangkan prosedur ujian dan templat ujian pada produk baru.
 3. Menyelaras dan mengendalikan ujian keselamatan dan prestasi produk baru dengan makmal ujian pihak ketiga di dalam negara dan dengan makmal luar negara.
 4. Mengendalikan audit pembekal baru pada pembekal tempatan dan luar negara untuk melayakkan mereka sebagai pembekal yang diluluskan.
 5. Mengendalikan aplikasi ST dan SIRIM seperti menggunakan ST COA (Import Permit) dan Skim Perlesenan Produk SIRIM.
 6. Mengendalikan audit peraturan seperti audit kilang pelesenan produk SIRIM pada pembekal tempatan dan luar negara.
 7. Sokong semua unit perniagaan di bawah kumpulan Khind mengenai perkara teknikal.
 8. Mengendalikan aduan pelanggan mengenai kegagalan produk, menyelesaikan masalah mengenai punca kegagalan, menyediakan laporan teknikal mengenai penemuan tersebut dan berkoordinasi dengan pembekal untuk penambahbaikan.
 9. Mengurus dan berkoordinasi dengan pasukan kakitangan teknikal di dalam dan di Foshan, China.

Cara permohonan:

Permohonan dan maklumat lanjut jawatan boleh didapati di laman ini atau klik sini. Pemohonan mestilah memenuhi ketetapan kelayakan, sebelum dipanggil temuduga. Hanya calon yang menepati kelayakan akan dipanggil untuk temuduga.

Related Posts