Jawatan Kosong Jurutera EPS SEPADU SDN. BHD.

EPS SEPADU SDN BHD atau “EPS” adalah sebuah syarikat kejuruteraan penuh yang mengkhususkan diri dalam menyampaikan Penyelesaian Industri untuk menangani cabaran Alam Sekitar dan Proses yang melayani baik di luar negeri dan di darat dalam segmen Pasaran Tenaga. Organisasi kami dilengkapi dengan pengetahuan teknikal dan kemampuan pengurusan projek yang relevan dalam jangkaan pelanggan kami.

EPS berhasrat untuk memberikan penyelesaian rekayasa berkualiti terbaik untuk pemilik Loji & Kemudahan Industri. Dengan anggota pasukan pengurusan dan fungsional yang berpengalaman dalam dan luar negara yang berpengalaman, EPS dapat menawarkan Penyelesaian Produk Khusus Aplikasi untuk pakej Sistem & Peralatan Reka Bentuk Dalaman & Bangunan bermula dari skop Kejuruteraan Bahagian Depan hingga Reka Bentuk Kejuruteraan Asas & Terperinci, Perolehan Perolehan & Pengurusan Logistik, Integrasi Sistem & Pengurusan Pembinaan, Pengujian & Pentauliahan Kilang dan Tapak serta perkhidmatan Penyelenggaraan yang berkaitan kepada pelanggan kami yang berharga.

EPS SEPADU SDN BHD mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun untuk memohon jawatan seperti yang berikut:

Jawatan

Lead Engineer / Manager-Mechanical and Piping

EPS Sepadu Sdn Bhd

Shah Alam / Subang

 1. Untuk memberikan tindak balas segera, penyelesaian terperinci dan bertanggungjawab untuk menyampaikan dokumen kejuruteraan lengkap yang ditetapkan dalam Daftar Dokumen Induk (MDR).
 2. Untuk memantau kemajuan kerja dan segera menutup SEMUA senarai tindakan yang melibatkan item berkaitan kejuruteraan dalam jabatan, jabatan antara disiplin, ke arah Pelanggan, Kontraktor Utama, rakan teknologi dan Penjual.
 3. Melakukan perjumpaan kemajuan, perbincangan teknikal projek dalaman dan luaran, kajian sistem perincian dan kerja kejuruteraan, tinjauan teknikal menyeluruh dan proses penjelasan terperinci mengenai tawaran vendor, dan menguruskan penyampaian kejuruteraan dengan teliti sesuai dengan pencapaian projek.
 4. Kembangkan aliran kerja operasi yang cekap yang merangkumi semua pekerja bawahan dan vendor untuk memenuhi jangkaan keseluruhan projek sambil mengekalkan pengawasan minimum.
 5. Kritikal dalam memberikan penyelesaian kejuruteraan yang menguntungkan dan merancang skim pelaksanaan projek yang berkesan.
 6. Rancangkan dan laksanakan perbincangan dengan pelanggan dan vendor yang menggariskan sasaran yang dapat dicapai dengan merujuk kepada Jadual Projek Induk.
 7. Memantau secara dekat aliran kerja kejuruteraan untuk memenuhi jadual penyelesaian.
 8. Menjaga kualiti kerja profesional dan integriti peribadi yang tinggi dalam hasil semua penyampaian.
 9. Lindungi minat syarikat untuk memastikan pakej dihantar dan mematuhi spesifikasi projek dengan kos yang paling optimum.

Kelayakan Akdemik

Ijazah Sarjana Muda, Diploma Pascasiswazah, Ijazah Profesional

Syarat Lantikan

 • Ijazah dalam disiplin kejuruteraan Mekanikal.
 • Minimum 5 tahun pengalaman dalam bidang kejuruteraan terperinci untuk Mekanikal dan / atau Paip terutamanya dalam Industri Automasi Proses dan lebih disukai di persekitaran EPCC.
 • Pengetahuan yang kuat dengan Kod Antarabangsa, Piawaian dan Piawaian Amalan yang Disyorkan (mis. ASME, API, EN, WRC, DNVGL, BS dll)
 • Kompetensi dalam mengendalikan perisian CAD seperti CEASAR II, SP3D, PV Elite, CADWorx
 • Pengalaman dalam Automasi Proses untuk Industri Minyak & Gas atau / dan Penghantaran & Pengedaran Gas Asli dan Industri Penjanaan Tenaga menguntungkan.
 • Keupayaan untuk berdikari, fleksibel dalam pendekatan, proaktif dan bekerja dengan baik di bawah persekitaran dengan jadual yang ketat.
 • Memiliki kemahiran komunikasi interpersonal dan cemerlang.
 • Penyesuaian dengan jenis projek kejuruteraan pelbagai disiplin.
 • Bersedia untuk melancong ke luar negara.

Cara Mohon

Mengisi borang permohonan atas talian dengan lengkap. Borang boleh diisi di link yang di sediakan di sini ===> Jawatan Kosong Jurutera EPS SEPADU SDN. BHD.

Related Posts