Jawatan Kosong Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS) – Eksekutif

Ditubuhkan pada tahun 1974, Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS) adalah syarikat multinasional minyak dan gas bersepadu Malaysia yang berada di antara syarikat terbesar di FORTUNE Global 500®. Calon yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun dipelawa untuk memohon jawatan seperti berikut:

Jawatan:

Eksekutif (Penambahbaikan & Transformasi) – (Kontrak)

Syarat kelayakan:

  1. Ijazah dalam Pengurusan Perniagaan / Pentadbiran Perniagaan / Reka Bentuk Organisasi atau ijazah yang berkaitan & diiktiraf.
  2. Apa-apa kelayakan profesional yang berkaitan atau ijazah lanjutan akan menjadi kelebihan
  3. Pengalaman dalam metodologi / alat yang relevan termasuk LEAN, Six Sigma akan menjadi kelebihan tambahan
  4. Seorang profesional dengan pengalaman kerja minimum 7 tahun di seluruh disiplin fungsional yang merangkumi unit perniagaan, unit sokongan dan operasi dengan rekod prestasi yang terbukti melaksanakan amalan terbaik dalam keberkesanan organisasi termasuk peningkatan perniagaan, perancangan strategik, kepemimpinan perubahan, keberkesanan pasukan dan transformasi tingkah laku.

Kecekapan:

  1. Pengetahuan dan pemahaman yang mendalam dalam metodologi dan yang relevan untuk penambahbaikan perniagaan dan penambahbaikan proses yang dapat digunakan untuk meningkatkan perniagaan secara keseluruhan untuk kecekapan dan keberkesanan yang lebih baik.
  2. Pengalaman menggunakan metodologi penyelidikan tindakan, penyelesaian konflik atau metodologi perundingan yang berkaitan untuk mendiagnosis masalah organisasi dan melaksanakan penyelesaian nilai tambah yang kreatif
  3. Memiliki pemahaman yang baik dan menyeluruh mengenai asas-asas perniagaan terutamanya kepada garis panduan dan pengetahuan perniagaan untuk mengembangkan penyelesaian yang meningkatkan keberkesanan dan prestasi keseluruhan organisasi
  4. Memiliki pengetahuan yang baik dalam menangani perubahan di peringkat organisasi, dalam bidang pengembangan prestasi manusia (seperti kepemimpinan, dll.), Kecerdasan emosi dan proses peralihan. Pengalaman pemudahcaraan dan bimbingan lebih digalakkan.

Cara permohonan:

Maklumt lanjut iklan jawatan dan tatacara permohonan boleh didapati di laman ini atau klik sini untuk maklumat lanjut. Hanya calon yang berkelayakan dan disenarai akan dipanggil temuduga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *